Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hovězí guláš Flamendr

Hovězí guláš Flamendr

20.5.2019 - AndreaP.

Hromada cibule jako základ, ideálně v poměru jedna ku jedné s masem a pořádně orestovat, čím tmavší, tím lepší, tohle základní pravidlo prý dělá guláš gulášem, takto mě to učil už můj táta, a to byl teda opravdu mistr přes vaření. Na tento základ přidat řádné kousky masa, také orestovat, podlít vodou, přidat koření  a dusit. Toto je úplný základ snad každého guláše, a že jich lze připravit nepřeberné množství. Liší se pak v různých detailech, hlavně v doplňujících surovinách, ale vždy si můžeme být jistí, že výsledek nás nezklame. Guláš, to je prostě sázka na jistotu.

Dnes si zkusíme přidávat feferonky a okurky, cibuli pro tentokráte vynecháme (tati, raději se nedívej).

Potřebujeme:

  • 600 g hovězího masa
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 100 g sterilovaných feferonek
  • 100 g oleje
  • 150 g kečupu
  • worcester
  • pepř
  • sůl

 

Maso nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, ochutíme kečupem. Přidáme okurky, feferonky (kapii), dochutíme worcesterem a dusíme do změknutí.

Podáváme s chlebem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip