Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Crumble z rebarbory

Crumble z rebarbory

15.5.2019 - AndreaP.

U rebarbory se konzumují pouze řapíky listů, a to tepelně zpracované, nikdy syrové. Připravují se z nich mimo jiné moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 450 g rebarbory
  • 4 lžíce vody
  • 8 lžic krystalového cukru nebo třtinového cukru
  • 1 lžička práškového zázvoru
  • 100 g másla pokojové teploty
  • dalších 100 g krystalového cukru nebo třtinového cukru
  • 170 g hladké pšeničné mouky
  • Při podávání oblíbená zmrzlina nebo šlehačka

 

Uvedené množství se vejde do oválné formy 23x16 cm o hloubce 5 cm. Použít však můžete i menší plech.

Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.

Rebarboru důkladně omyjte a pokrájejte na 7,5 cm dlouhé špalíky. Ty dejte na pekáč, posypte 8 lžícemi cukru krystal nebo raději třtinového cukru, zalijte 4 lžícemi vody a dejte do trouby péct na 10 minut. Takto upravenou rebarboru promíchejte se zázvorem.

Pečící misku naplňte rebarborou. Změklé máslo rukou promíchejte s moukou a cukrem a vytvořte drobenku. Tou zasypte rebarboru a dejte do trouby zapéct na 25 až 30 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip