Je jemná. Je lahodná. Rozplývá se na jazyku. Tak jiná oproti zákuskům s těžkými krémy. Přesně takové pocity jsem měla, kdy jsem pudinkovou buchtu poprvé ochutnala od své sestry, která mi pak hned přeposlala recept, který vám nyní předkládám. Je prostě velmi chutná a věřím, že si své místo najde i u vás. Vyzkoušejte, opravdu to stojí za to.
Těsto :
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 celá vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml oleje
Pudinková náplň :
- 1/2 l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 - 2 velké lžíce cukru
Na dochucení :
- 400 g zakysané smetany
- granko či strouhaná čokoláda
Vejce s oběma druhy cukru ušleháme do husté pěny. Poté postupně přilijeme olej a opatrně zašleháme mouku s práškem do pečiva. Hotové těsto vylijeme na hluboký plech, buď vyložený pečícím papírem a nebo řádně vymazaným a vysypaným.
Z mléka, pudinkové prášku a cukru uvaříme pudink, kdy ještě horký ho rozlijeme tenkým pramínkem rovnoměrně na těsto. V žádném případě ale nemícháme !
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 15 minut.
A na závěr ještě teplý korpus, nikoli horký, potřeme zakysanou smetanou a posypeme grankem či strouhanou čokoládou.
Zcela jistě jde rovněž použít jinou příchuť pudinku, kdy nám pak vznikne zase jiný barevný kontrast.
Tip: Prohlédněte si vestavné pečící trouby Mora s bohatou výbavou užitečných funkcí, které ulehčí a zpříjemní práci v kuchyni. Díky energetické třídě A+ navíc snižují výdaje za energii a tím šetří i vaši peněženku.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)