Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Drůbeží játra v troubě

Drůbeží játra v troubě

13.5.2019 - AndreaP.

Játra savců, ptáků i ryb jsou běžně konzumována. Na mnoho způsobů se upravují hovězí i vepřová játra, z jater ptáků se pojídají játra kuřecí, specialitou je foie gras – ztučnělá játra překrmovaných hus (jedná se vlastně o tukovou dystrofii). Z jater ryb jsou to především tresčí játra, dále se získává olej z jater žraloků (hlubokomořských z chladných vod).

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 400 g jater
  • 200 g slaniny
  • 4 vejce
  • 1 dl mléka
  • tvrdý sýr
  • petrželka (pažitka, řeřicha)
  • mletá paprika
  • sůl
  • mletý pepř

 

Tenké plátky slaniny rychle opečeme a dáme na dno zapékací mísy. Velmi rychle orestovaná játra položíme na slaninu. Rozšleháme vejce s mlékem, osolíme a ochutíme zeleným kořením. Zalejeme játra se slaninou. Můžeme přidat mletou papriku a strouhaný sýr. Necháme v troubě zapéci asi čtvrt hodiny. Dosolíme a opepříme. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky s oblohou

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip