Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Špenátová žemlovka se sýrem

Špenátová žemlovka se sýrem

23.4.2019 - AndreaP.

Špenát - jedná se o důležitou listovou zeleninu. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. My si dnes z něj netradičně připravíme žemlovku, která by jistě chutnala Pepkovi námořníkovi.

Potřebujeme :

  • 4 rohlíky
  • 4 dl mléka
  • 400 g špenátu
  • 4 vejce
  • 60 g tuku
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 100 g strouhaného sýra

 

Pečivo naložíme do mléka a naskládáme do pekáčku vymaštěného částí tuku.

Zmrazený špenát vložíme na cibuli, kterou jsme předtím zpěnili na zbytku tuku, rozpustíme, osolíme a přidáme česnek a pepř. Poté vmícháme vejce a směs navrstvíme na připravené housky. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip