Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  Prkvoch - velikonoční pokrm našich (pra)předků

Prkvoch - velikonoční pokrm našich (pra)předků

8.4.2019 - AndreaP.

Že vám název dnešního receptu nic neříká? Schválně, zkuste se zeptat svých prarodičů, ti jistě budou vědět. Jedná se totiž o starodávný pokrm našich předků hojně připravovaný ve velikonočním období. Podával se buď samostatně a nebo se jedl jako příloha.

Potřebujeme :

  • 1 díl vařených brambor
  • 1 díl vařených krup
  • 1 díl vařeného hrachu
  • cibule
  • majoránka
  • pepř
  • ocet
  • škvarkové sádlo
  • potočnice (případně rukola)

 

Zvlášť uvaříme brambory, kroupy i hrách, který ale předem namočíme přes noc ve vodě, aby byl měkký.

Poté vše promícháme a přidáme najemno nasekanou cibuli, majoránku, opepříme, přidáme ocet dle chuti, rozpuštěné škvarkové sádlo a hrst potočnice (můžeme nahradit rukolou či řeřichou).

Všechny tyto suroviny ještě jednou řádně promícháme a můžeme podávat. Krásně si tak připomeneme dobu dávno minulou a odlehčíme tak svůj jídelníček.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip