Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

Nákyp z brambor a jarní zeleniny s mletým masem

28.3.2019 - redakce Babinet.cz

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16-24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem je např. tento lahodný recept.

Kuchař: Josef Stružík

Suroviny:

400 g brambor, typ A

4 ks jarní cibulky

1 ks mrkev

200 g květák

150 g špenát čerstvý (ve vaničce, malé listy)

300 g mletého masa – 80 % hovězí a 20 % vepřové

1 ks cibule

120 g bílýho Selského jogurtu Hollandia

4 ks vejce

200 g strouhaný sýr parmazánového typu

200 g rajčatový protlak nebo drcená rajčata

máslo na vymazání

sůl

pepř

Postup:

  1. Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a drcená rajčata a společně provaříme. Do vymazaného pekáčku skládáme postupně brambory, zeleninu a směs s mletým masem. Každou vrstvu přikryjeme listy mladého špenátu. Poslední vrstvu tvoří brambory.
  3. Jogurt, vejce a strouhaný sýr důkladně promícháme a nalijeme na nákyp. Dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě 40 minut při teplotě 180 °C.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip