Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /   Ředkvičkový salát se sýrem

Ředkvičkový salát se sýrem

26.3.2019 - AndreaP.

Ředkvičky se dají jíst syrové, loupané, neloupané, mohou se trošku posolit, čímž se uvolní jejich palčivá chuť (palčivá chuť je intenzivnější, jsou-li kořeny nebo bulvičky napadeny škůdci), která je způsobena hořčičným olejem. Nejlepší ředkvička je čerstvá, tj. právě utržená. Její nevýhodou je, že se nedá dlouho skladovat, rychle totiž vadne. Ředkvičky lze použít do mnoha salátů, pomazánek, polévek nebo jako přílohu k masu atd. Zelené lístky chutnají také dobře, ze starších listů lze připravit špenát.

Na dnešní salát potřebujeme :

  • 4 svazky ředkviček
  • 200 g celeru
  • 200 g 30% Eidamu
  • 2 bílé jogurty
  • pepř
  • sůl
  • cukr
  • hořčice
  • petrželka
  • kopr

 

Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem.

Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a koprem, opepříme a posypeme petrželkou nebo koprem.

Podáváme vychlazené s bílým pečivem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip