Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Udělejme si sami doma - cuketová hořčice

Udělejme si sami doma - cuketová hořčice

13.3.2019 - AndreaP.

Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Může být přibarvená kurkumou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Většinou je konzervována kyselinou benzoovou.

První hořčici (jako směs rozemletých semínek s vinným moštem) používali starověcí Řekové a Římané.

A my si to dnes ještě trošku zkomplikujeme a uděláme si horčiči z cukety.

Potřebujeme :

  • 2 kg cukety
  • 1 palice česneku
  • 2 feferonky
  • 1 dl octa
  • ½ hořčicové sklenky oleje
  • 13 dkg cukru
  • 6 dkg soli
  • 2 kávové lžičky mletého pepře
  • velká sklenka hořčice

 

Oloupanou cuketu nastrouháme jako na bramborové placky, česnek utřeme se solí a společně s ostatními přísadami uvaříme doměkka. Do hotové směsi vmícháme hořčici a důkladně promícháme. Plníme do menších skleniček a zavařujeme při 100°C asi 10 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip