Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Babiččina jablková rychložemlovka

Babiččina jablková rychložemlovka

11.3.2019 - AndreaP.

Žemlovka je sladký nákyp, který se připravuje z jablek a bílého pečiva (nejčastěji rohlíků nebo veky), namočeného do oslazeného mléka, případně vajec.

Místo nejčastěji používaných jablek lze použít také hrušky. Jedná se o pokrm, který je tradiční součástí české kuchyně a často je podáván ve školních jídelnách nebo jídelnách závodního stravování.

Potřebujeme :

  • 10 jablek
  • 5 vajec
  • 80 g cukru
  • skořice
  • 1 nastrouhaná žemle
  • 12 lžic sladké smetany
  • máslo

 

Jablka oloupejte a nastrouhejte. Dejte je do mísy, přidejte 5 celých vajec, 80 g cukru, trochu skořice, nastrouhanou žemli, 12 lžic sladké smetany a dobře promíchejte.

Potom vymažte formu máslem, vysypte strouhankou a vlejte těsto. Nákyp upečte dozlatova a nakonec posypte cukrem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz