Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Pomerančovo-mandarinkové tiramisu

Pomerančovo-mandarinkové tiramisu

5.3.2019 - AndreaP.

Tiramisu je dnes jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších italských receptů. Dějiny moderního receptu se dají vysledovat překvapivě pouze do roku 1970 do města Treviso v severní Itálii. Podobné recepty ale pocházejí už z doby renesance a ze Sieny, Florencie a Benátek.

Potřebujeme :

  • 2 mandarínkové kompoty (cca 300 ml)
  • 125 ml šlehačky
  • 250 g sýru Mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 80 g cukru
  • 3 lžíce pomerančového likéru
  • 200 – 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus)
  • 1 balíček dlouhých piškotů
  • kakao
  • plátky pomerančů na ozdobu

 

Kompotové mandarínky přecedíme a necháme odkapat. Šlehačku vyšleháme dotuha. Mascarpone a tvaroh utřeme do hladka s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.

Dno formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně pokládáme odkapané mandarínky a potřeme je polovinou tvarohového krému.

Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

Před podáváním zákusek poprášíme kakaem

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip