Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Pečená kachna s jablky

Pečená kachna s jablky

3.3.2019 - AndreaP.

Toto jídlo dělávaly už naše babičky, a troufám si tvrdit i prababičky, a to zejména při slavnostních příležitostech. Dnes už je pečená kachna přece jen dostupnější, a proto si pojďme připomenou prastarý, základní recept na úpravu. Potřebujeme jen 4 suroviny, výsledná chuť je dokonalá.

Potřebujeme :

  • 1 kachna
  • kmín
  • sůl
  • 2 jablka

 

Kachnu pečlivě očistíme, omyjeme a osolíme uvnitř i venku.

Jablka zbavíme slupky a naplníme jimi vnitřek kachny. Pokud jsou jablka  příliš velká, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostky. Tím pak kachnu naplníme.

Kachnu umístíme do pekáče, okořeníme kmínem, podlijeme vodou a přikryjeme poklicí, případně alobalem.

Takto dusíme kachnu na 210°C v troubě jednu a čtvrt hodiny.

Poté pokličku/alobal sejmeme a kachnu upečeme za častého podlévání dozlatova.

Kachnu nakonec vyjmeme, odstraníme z ní jablka (ty vyhoďte). Pečená kachna je hotová.

 

Přílohy:

Všechny druhy běžných knedlíků, opečený nebo vařený brambor, bramoráčky, bílé nebo červené dušené zelí.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip