Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Čokoládový průšvih

Čokoládový průšvih

19.2.2019 - AndreaP.

O víkendu jsem dočetla knihu Petry Hülsmannové Čokoládový průšvih. Nebudu prozrazovat o čem kniha jako taková je, vyzdvihnu jen její název, který sám o sobě je vlastně receptem. Pojďme si ho spolu vyzkoušet.

Na 4 porce potřebujeme :

  • 100 g jemně hořké čokolády (minimálně 70 % kakaa)
  • 100 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 2 vrchovaté lžičky mouky

Čtyři formičky na suflé pečlivě vymažeme tukem (je to opravdu důležité) a poprášíme moukou.

Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni při nízké teplotě, zamícháme.

Vejce, žloutek a cukr vyšleháme do husté, světlé tekuté hmoty.

Za stálého míchání pak vlijeme čokoládovou hmotu do vaječné.

Nakonec přimícháme mouku.

Vzniklou hmotu vlijeme do formiček a dáme alespoň na půl hodiny vychladit. Není se třeba bát, když bude hmota v ledničce nejprve připomínat pudink a později zase máslo. Vše se při pečení srovná.

Troubu vyhřejeme  na vysokou teplotu 200-230 stupňů.

Pečeme podle teploty trouby čtyři a půl až šest minut.  Povrch musí být pevný. Poté necháme minutu odpočinout a opatrně vyklopíme.

Posypeme moučkovým cukrem a pak už si jen pochutnáváme. Můžeme přidat i ovoce na dozdobení.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip