Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Vanilkové rissoto s ovocným nádechem

Vanilkové rissoto s ovocným nádechem

17.2.2019 - AndreaP.

Dnes si opět trošku zacestujeme a připravíme si italskou klasiku, tentokráte ale ve sladkém provedeni. Recept je na 1 porci.

Potřebujeme :

  • 50 g rýže arborio
  • 125 ml plnotučného mléka
  • 1/4 vanilkový lusk
  • 40 ml smetany
  • 25 g másla
  • 20 g cukr krystal
  • ovoce dle potřeby

 

Na másle orestujeme rýži arborio nebo carnaroli, zalijeme plnotučným mlékem tak, aby rýže byla ponořena. Rozřízneme vanilkový lusk a jeho semínka i lusk samotný přidáme do mléka.

Necháme pomalu hřát pod pokličkou na co nejmenším plamenu. Zkoušíme rýži, dokud není al dente - v případě potřeby přidáme ještě mléko.

Jakmile je rýže skoro hotová, přidáme malé množství mléka. Po uvaření rozdělíme na talíře a dozdobíme ovocem, které máme k dispozici. „Pevnější“ ovoce přidáme k risottu už v rámci vaření.

Dozdobíme lístky máty nebo meduňky.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip