Babinet.cz  /  Recepty  /  Rady a postřehy  /  Česnekovo-vínová směs pohladí nejen topinky

Česnekovo-vínová směs pohladí nejen topinky

11.2.2019 - AndreaP.

Pikantní česneková směs, která například i obyčejné topinky povznese do výšin lahodné chuti. I takové pečené brambory se po doteku této směsi mění v ještě něco chutově lepšího. Nevěříte? Vyzkoušejte. Česnek to prostě vždy jistí.

Potřebujeme :

  • neoloupané česnekové stroužky
  • trocha červeného vína
  • olivový olej
  • snítky tymiánu

 

Neoloupané česnekové stroužky vložíme do ohnivzdorné misky, zastříkneme červeným vínem a olivovým olejem. Můžeme přidat i pár snítek tymiánu.

Pečeme v troubě při 225°C asi 15 minut, až jsou stroužky měkké.

Stroužky vyjmeme, překrájíme napůl a vybereme obsah, který vidličkou v ohnivzdorné misce rozmělníme na kaši, kterou zkrápíme olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem.

Směs je vynikající na topinkách a na vařených či pečených bramborech, na dušené zelenině, ale potíráme s ní i pečené kuře nebo krůtí maso.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip