Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pomerančové vepřové kotlety

Pomerančové vepřové kotlety

10.2.2019 - AndreaP.

Kotlety na různý způsob jsou velmi oblíbený pokrm. Vepřová kotleta se připravuje z bederní části před kýtou (kotleta v užším smyslu slova), případně ze sousedící části směrem k plecím (přesněji nazývané pečeně). Kotlety se většinou zpracovávají pečením nebo grilováním, možné je však též smažení nebo vaření. Naservírované na talíři hezky vypadají a chutnají vždy skvěle. Pojďme si dnes zkusit pomerančové kotlety.

Potřebujeme :

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 lžíce koňaku
  • 4 lžičky dijonské hořčice
  • sůl

 

Z kotlet odstraníme přebytečný tuk a maso po stranách několikrát nařízneme. Pokud jsou plátky kotlet příliš tlusté, můžete je mírně naklepat. Kotlety položíme na gril (nebo dáme do trouby) a necháme po obou stranách 5 minut opékat. Med, pomerančovou šťávu a koňak smícháme. Kotlety opečené na grilu lehce potřeme hořčicí. Pak je dáme zpět na gril a několikrát je během pečení potřeme medovo-pomerančovou směsí. Solíme až nakonec.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip