Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Brynzové halušky se slaninou

Brynzové halušky se slaninou

28.1.2019 - AndreaP.

Velice často jezdíme na dovolenou na Slovensko a vždy si tam k jídlu dáme jejich typické halušky, které se v různých podobách nacházejí na všech jídelních lístcích v restauracích napříč celou republikou.

Potřebujeme :

  • 300 g hrubé mouky
  • 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 200 g slaniny
  • 200 g brynzy
  • 100 ml smetany
  • 5 g prášku do pečiva

 

Z mléka, mouky, prášku do pečiva a vajec připravíme tuhé těsto. Těsto dáme na prkénko a přímo z něho sekáme malé kousky a vhazujeme do vařící osolené vody. Provaříme 5 až 8 minut a halušky vyjmeme děrovanou naběračkou, zchladíme ve studené vodě a po okapání prohřejeme na roztavené slanině. Prohřáté promícháme s brynzou a hustou smetanou nebo kysanou smetanou a ještě polijeme rozpálenou slaninou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip