Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Slovenská salašnická maškrta

Slovenská salašnická maškrta

24.1.2019 - AndreaP.

Slovenské jídlo, které zahřeje i zasytí. Názvů má hodně, jedno má ale společné vždy, vynikající chuť díky netradičnímu spojení zelí a fazolí.

Potřebujeme :

  • 600 g vepřové pečeně
  • 100 g bílých fazolí
  • 250 g kysaného zelí
  • 60 g slaniny
  • 40 g sádla
  • 1 dl smetany
  • menší cibule
  • mletý pepř a paprika
  • lžíce hladké mouky
  • česnek
  • sůl
  • petrželka

 

Z vepřové pečeně ukrojíme čtyři kotlety, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Kotlety vyjmeme, do výpeku vmícháme mouku, osmahneme dozlatova, přidáme papriku a zalijeme vodou. Kotlety vložíme zpět a udusíme.

Šťávu dochutíme rozetřeným česnekem a osolíme.

Zvlášť uvaříme doměkka fazole.

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme usekanou cibuli, zpěníme a přidáme nakrájené zelí. Podusíme a smícháme s fazolemi.

Pokrm podáváme s vařenými brambory. Při podávání dáváme na talíř porci brambor, na ně kotlet, k tomu směs zelí a fazolí, zalijeme šťávou, přelijeme smetanou a zdobíme petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip