Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Nejlepší domácí pizza je špaldová

Nejlepší domácí pizza je špaldová

13.1.2019 - AndreaP.

Pizza je velký kruhový plát světlého chlebového těsta (koláč), nahoře s náplní vyrobenou nejčastěji z rajčat, sýra a dalších rozdílných ingrediencí, záleží na druhu pizzy. Peče se v peci nebo troubě. Původem pochází z Itálie a stala se oblíbeným jídlem po celém světě. A my si jí dnes připravíme doma, a to přesně dle svých chutí.

Potřebujeme: (recept na 2ks)

Těsto:

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 140 ml vody
  • 35 ml olivového oleje
  • 11 g sušeného droždí
  • 1 ČL soli
  • 1 PL sušeného oregana

 

Omáčka:

  • pasírované rajčata (kostky)
  • 1 stroužek česneku
  • špetka oregana
  • špetka pepře

 

obloha:

  • mozzarella
  • bazalkové pesto
  • čerstvá bazalka

 

 

Postup:

Do misky dáme vodu a droždí a připravíme si kvásek. Po pár minutách přidáme zbylé ingredience na těsto (mouku, olivový olej, sůl, oregano), důkladně promícháme a necháme kynout cca 40 minut.

Po vykynutí si těsto vybereme na pomoučený vál, rozdělíme na dvě části a vytvarujeme kruh.

Rajčatový základ je jednoduchý. Pasírované rajčata dáme do menšího hrnce a na mírném ohni z nich necháme odpařit vodu. Když budou zredukovány, přidáme oregano, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a omáčka je hotová, necháme vychladnout.

Po vychladnutí potřeme na připravené těsto a poklademe hrubé kousky mozzarelly.

Dáme péct na co nejvyšší teplotu, my troubu necháme pořádně dlouho předehřát, ať je trouba maximálně horká. Pečeme cca 10 minut. Hotovou pizzu přelijeme pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Recept připravili Patris a Stanley z blogu "We lift together".

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip