Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

Zelný salát s jablky a hroznovým vínem

13.1.2019 - AndreaP.

Dnešním receptem bude zelný salát, který připravila Michaela Šupáková z blogu "Cooking with Šůša".

 

Suroviny:

  • 1 malá hlávka bílého zelí
  • 2 jablka
  • 120 g bílého řeckého jogurtu
  • 3-4 stonky celeru
  • hroznové víno (nejlépe červené)
  • 1 PL jablečného balzamikového octa
  • citronová šťáva
  • čerstvý petržel
  • sůl

 

 

Zelí nastrouháme na tenké nudličky a nasypeme je do větší misky. Přidejte na kostičky nakrájené jablka i se slupkou a nadrobno nakrájený celer. Do zelí vmíchejte také bílý jogurt, balzamikový ocet a citrónovou šťávu. Salát ochuťte solí a před podáváním posypte nasekanou petrželkou a hroznovým vínem.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip