Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Těstoviny se zelím

Těstoviny se zelím

4.1.2019 - AndreaP.

Těstoviny pocházejí z Itálie, první zmínka o nich pochází z 1. století n. l. ve známé Apiciově knize (který žil v době císaře Tiberia), kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Druhý historický záznam pochází z dvanáctého století, kdy Gugliemo di Malavelle popisuje hostinu, při které se podávaly macarrones sen logana, což v překladu znamená těstoviny v omáčce. A o století později se v historii objevuje těstovina Jacopore da Todi.

Toliko něco málo z historie a nyní už k samotnému receptu, dnes velmi lehký a rychlý recept, jak už se na leden hodí.

Potřebujeme :

  • jakékoliv těstoviny
  • zelí
  • 1 cibule
  • olej
  • sůl
  • muškátový oříšek

 

Nejprve si uvaříme těstoviny (jakékoli).

Zpěníme do růžova cibulku na oleji, přidáme nakrájené zelí, lehce podlijeme a dusíme do měkka.

Udušené zelí potom smícháme s uvařenými těstovinami, podle chuti dosolíme, a vylepšíme špetičkou muškátového oříšku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz