Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Pomazánky s česnekem nemohou na Silvestra chybět

Pomazánky s česnekem nemohou na Silvestra chybět

30.12.2018 - redakce Babinet.cz

K Silvestru patří nejen dobrá zábava, ale také dobré jídlo. Připravte si s námi česnekové dobroty.

Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 9 větších stroužků česneku
  • 100 g rostlinného tuku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu + na ozdobu
  • 350 g parmezánu
  • citronová šťáva
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • ½ lžíce olivového oleje
  • alobal

Návod k přípravě:

Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením a pečlivě ji přikryjeme alobalem. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou. V kuchyňském robotu smícháme Flora s máslem, nastrouhaný parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme pepřem, případně citronovou šťávou a solí. Pomazánku podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dozdobíme bylinkami.

Bryndzová pomazánka podávaná s topinkou

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 160 g bryndzy
  • 120 g rostlinného tuku
  • mletá červená paprika
  • 4 stroužky česneku

Návod k přípravě:

Ingredience smícháme, dochutíme a podáváme s topinkou. Na Silvestra se hodí pálivé, proto se červené papriky a česneku nemusíte bát. Pokud vám česnek nedělá dobře, vyndejte z něj středy.



Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip