Babinet.cz  /  Recepty  /  Nápoje  /  Delikátní míchané čajové nápoje

Delikátní míchané čajové nápoje

7.12.2018 - redakce Babinet.cz

Pochmurné počasí nejlépe zvládnete se šálkem horkého nápoje připraveného z čaje TEEKANNE. Pokud chcete váš čajový zážitek posunout ještě výše, nechte se inspirovat recepty od Kateřiny Vymazalové, odbornice na čajovou kulturu a čaje, která z čajů vykouzlí lahodné a osobité koktejly – ideální společníky do zimních dnů či vánoční večírky.

TEEKANNE BANANA KOKTEJL - studený

Co budete potřebovat:

2 cl banánového džusu

4 cl čaje TEEKANNE Green Tea Echinacea-Lime

1 cl cukrového sirupu MONIN

(1 cl citronové šťávy)

Snítka máty

Jak na to:

Do vroucí vody o objemu 4 dl vložte 3 sáčky čaje TEEKANNE Green Tea Echinacea-Lime a nechte jej louhovat déle než obvykle, aby se do vroucí vody dostalo co nejvíce aromatických látek a vznikl vám koncentrát výrazné chuti, doporučujeme sáčky louhovat po dobu 10 minut. Vylouhovaný čaj nalejeme společně s džusem, sirupem a citronovou šťávou do míchací sklenice s ledem a důkladně promícháme. Finální směs nalijeme do připravené skleničky a můžeme ozdobit mátou.

TEEKANNE TEMPTATION - teplý

Co budete potřebovat:

2 cl jablečného džusu (vylisovaná jablečná šťáva)

5 cl čaje TEEKANNE Temptation

1 cl karamelového sirupu

Špetka soli

Plátek čerstvého jablka

Jak na to:

Do vroucí vody o objemu 4 dl vložte 3 sáčky čaje TEEKANNE Temptation a nechte jej louhovat déle než obvykle, aby se do vroucí vody dostalo co nejvíce aromatických látek a vznikl vám koncentrát výrazné chuti, doporučujeme sáčky louhovat po dobu 10 minut. Vylouhovaný čaj a jablečný džus nalijeme do varné konvice a zahříváme, postupně přidáme karamel, promícháme a opět zahřejeme. Ohřátý koktejl nalijeme do šálku, přidáme špetku soli a ozdobíme plátkem čerstvého jablka.

TEEKANNE AUTUMN CHAI - teplý

Co budete potřebovat:

3 cl teplého sójového mléka
3 cl TEEKANNE Organics – Oriental Chai
1 cl perníčkového sirupu MONIN
Badyán

Jak na to:

Do vroucí vody o objemu 4 dl vložte 3 sáčky čaje TEEKANNE Organics – Oriental Chai a nechte jej louhovat déle než obvykle, aby se do vroucí vody dostalo co nejvíce aromatických látek a vznikl vám koncentrát výrazné chuti, doporučujeme sáčky louhovat po dobu 10 minut. Vylouhovaný čaj, sójové mléko a sirup nalejeme do varné konvice, zahříváme a během ohřívání promícháváme. Hotový koktejl nalijeme do šálku a můžeme ozdobit badyánem.

 

Kateřina Vymazalová (19): Kateřina je studentka SOŠ a SOU Gastronomické v Poličce. Přípravě čajů se věnuje již čtvrtým rokem a tato disciplína je nejen její prací, ale především koníčkem. Své zkušenosti předvedla loni na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, kde se stala Mistryní světa v kategorii Tea Mixology.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip