Babinet.cz  /  Recepty  /  Dětská jídla  /  Spokojení ježečci z domácích houstiček

Spokojení ježečci z domácích houstiček

19.11.2018 - redakce Babinet.cz
Připravte pro vaše děti užasné ježečci z domácích houstiček. Recept pro vás připravilo MP Krásno! Přejeme dobrou chuť!

Domácí houstičky (příprava 20 min.):

Suroviny:

  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • asi 250 ml vlažného mléka nebo vody
  • 50 g másla
  • 1 velké vejce + 1 velký žloutek
  • 1 lžička soli
  • 1 zbylý bílek na potření

Příprava:
Z droždí, lžičky cukru, hrstky mouky a 150 ml vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbývající mouku dejte do mísy, přilijte kvásek, trochu mléka (nejprve cca 50 ml, postupně přidávejte), přidejte změklé máslo, vejce, žloutek a sůl a vypracujte lehké, vláčné těsto. Nechte ho asi 1–1,5 hodiny v teple kynout. Troubu zahřejte na 190 °C. Vykynuté těsto zpracujte a vytvořte z něj menší bulky. Naskládejte je s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem, nechte trochu nakynout a potřete bílkem. Pečte dozlatova, asi 20 minut.

SUROVINY

PŘÍPRAVA

Nejprve si podle receptu připravte domácí houstičky. Do vychladlých houstiček udělejte několik příčných zářezů a zasuňte do nich plátky šunky a sýra vykrájené do tvaru bodlin. Z dalších plátků šunky udělejte kornoutky, které budou tvořit ježčí čumáček. Na vrchol čumáčku umístěte černou olivu a z párků vytvořte ježčí tlapičky. Podávejte se zeleninou.

www.krasno.cz/recepty

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip