Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Podzimní grilování

Podzimní grilování

13.11.2018 - AndreaP.

I podzim má mnoho gurmánských podob a nabízí nejednu chutnou příležitost. Zvláště ten letošní nesmírně teplý, kdy počasí leckdy bývá letní než pochmourně sychravé. Zpestřit nejen víkend si tak můžete například skvělou podzimní grilovačkou.

 

  • Grilovaný jehněčí špíz marinovaný v černém pivě
  • jehněčí kýta, slanina, cibule, tuk, černé koření, majoránka, sůl, černé pivo

    Maso odblaníme,nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Střídavě napichujeme na jehlu s cibulí a slaninou. Takto připravené špízy zalijeme černým pivem Master a trochou tuku a necháme odležet nejméně na 24 hodin do chladu. Špízy pečeme zprudka na grilu, potíráme marinádou. Téměř hotové špízy jemně dokořeníme majoránkou. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory nebo pečené toasty.

     

  • Vepřové na pivě s kapary /4 porce/
  • vepřová krkovice bez kosti 600g, cibule 150g, olej, máslo, masový vývar, pivo  0,4 l, sůl, pepř, kapary

    Vepřovou krkovici nakrájíme na širší nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou krkovici, krátce opečeme, podlijeme vývarem a pivem Master a dusíme. Když je maso poloměkké, zahustíme je chlebem namočeným ve zbylém pivu a krátce povaříme. Nakonec do směsi přidáme na másle orestované velké kapary a podáváme. Vhodnou přílohou jsou špekové knedlíky nebo bramborový závin se slaninou.

    Vaše názory

    Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

    Vložit komentář

    Další recepty

    Náš tip