Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Krůtí steak plněný žampióny

Krůtí steak plněný žampióny

10.10.2018 - AndreaP.

Steak či stejk je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa. Obvykle se upravují grilováním nebo pečením na pánvi.

Potřebujeme :

  • 500 g krůtích prsou
  • 300 g žampiónů
  • 50 ml oleje
  • 100 ml smetany na šlehání
  • svazek pažitky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka tymiánu
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl

Z prsou uřízneme 4 steaky a v každém uděláme ostrým nožem kapsu. Pokud to tvar prsou neumožňuje, nakrájíme je na 4 plátky a ty opatrně naklepeme.

V pánvi nahřejeme olej, přidáme na plátky pokrájené žampióny, česnek utřený se solí, pepř, tymián, promícháme a krátce společně opečeme. Přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme odpařit téměř všechnu tekutinu. Žampióny necháme zchladnout a směs rozdělíme na jednotlivé plátky masa. Steaky potom uzavřeme špejlí anebo plátky přehneme přes náplň a okraje spíchneme párátkem.

Maso osolíme, potřeme jemně olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip