Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Hruškový džem na zimu

Hruškový džem na zimu

27.9.2018 - AndreaP.

Sklizeň (nebo-li sezónu) hrušek dělíme na letní, podzimní a zimní, přičemž nejméně trvanlivé jsou hrušky letní (také ale nejsladší), naopak zimní úrody vydrží nejdéle. My si ale z hrušek (a je jedno, jakého typu), dnes připravíme džem, který nám zcela jistě vydrží v chladu delší dobu, než hruška samotná.

Potřebujeme :

  • 1 kg hrušek
  • 125 ml bílého vína
  • 1 kg želírovacího cukru
  • půl lžičky zázvoru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 4 lžíce hruškovice

 

Oloupeme hrušky a rozčtvrtíme je. Vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je do hrnce a přelijeme vínem. Povaříme. K ovoci přisypeme cukr, zázvor a přilijeme citrónovou šťávu. Za stálého míchání 4 minuty vaříme. Džemem naplníme vyhřáté sklenice a uzavřeme je.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip