Sklizeň (nebo-li sezónu) hrušek dělíme na letní, podzimní a zimní, přičemž nejméně trvanlivé jsou hrušky letní (také ale nejsladší), naopak zimní úrody vydrží nejdéle. My si ale z hrušek (a je jedno, jakého typu), dnes připravíme džem, který nám zcela jistě vydrží v chladu delší dobu, než hruška samotná.
Potřebujeme :
- 1 kg hrušek
- 125 ml bílého vína
- 1 kg želírovacího cukru
- půl lžičky zázvoru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 4 lžíce hruškovice
Oloupeme hrušky a rozčtvrtíme je. Vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je do hrnce a přelijeme vínem. Povaříme. K ovoci přisypeme cukr, zázvor a přilijeme citrónovou šťávu. Za stálého míchání 4 minuty vaříme. Džemem naplníme vyhřáté sklenice a uzavřeme je.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)