Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Bramborové halušky se zelím a cizrnou

Bramborové halušky se zelím a cizrnou

26.8.2018 - redakce Babinet.cz

Cizrna obsahuje vitamíny B, C a E, provitamín A, železo, mangan, vápník a fosfor. Velké množství vlákniny a omega3 a omega6 mastné nenasycené kyseliny. Pomáhá zvyšovat obranyschopnost organismu, snižuje cholesterol a podporuje trávení.

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: střední

Počet porcí: 4

Suroviny:

400 g těsta na bramborové halušky

200 g cizrny

600 g kysaného zelí

100 g cibule

30 g smažené cibule

60 g slunečnicového oleje

špetka soli a mletého pepře

Bramborové těsto na halušky smícháme s vodou a tvoříme halušky pomocí síta nebo prkénka a nože. Vhazujeme přímo do vroucí osolené vody. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme halušky a předem uvařenou cizrnu, vše krátce orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme kysané zelí a ještě chvíli restujeme. Podáváme s osmaženou cibulkou.

www.lafood.cz

www.menugold.cz

Zdroj a foto: LA Food

 

 

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip