Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Lilkové špagety s artyčokovou omáčkou

Lilkové špagety s artyčokovou omáčkou

17.8.2018 - AndreaP.

Špagety na tisíc způsobů, to je vždy sázka na jistotu, když nás tlačí čas, případně příliš horké počasí na nějaké extra vyvařování u rozpáleného sporáku.

Potřebujeme :

  • 350 g špaget - nejlépe celozrnných
    125 g vypeckovaných černých oliv
    400 g konzervovaných srdíček artyčoků - okapaných a rozpůlených
    2 lžíce rajského protlaku - přírodního
    2 rozetřené stroužky česneku
    1 velká červená cibule nakrájená nadrobno
    2 lžíce olivového oleje
    1 lžíce citronové šťávy
    4 lilky pokrájené na čtvrtky
    6 dl rajčatového pyré - passata
    2 lžičky moučkového cukru
    sůl
    pepř
    případně snítky bazalky na ozdobu

Ve velké pánvi rozehřejte jednu lžíci oleje a na mírném ohni osmahněte cca pět minut minut cibuli, česnek, citronovou šťvu a lilky, až mírně zhnědnou.

Přidejte rajčatové pyré, ochuťte solí a pepřem, přidejte cukr a rajský protlak. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a 20 minut duste.

Opatrně vmíchejte artyčoky a olivy a 5 minut povařte.

Zatím ve velkém hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu a špagety povařte podle návodu na obalu 8-10 minut. Nechte okapat, vmíchejte do nich zbylý olej a podle chuti osolte a opepřete.

Špagety dejte na nahřátý talíř a zalijte hotovou omáčkou. Ozdobte snítkami bazalky a podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip