Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Italsky temperamentní krokety z květáku

Italsky temperamentní krokety z květáku

31.7.2018 - AndreaP.

Dnes opět trošku zabrousíme do zahraniční kuchyně a připravíme si tyto netradiční krokety plné jižního temperamentu.

Na dnešní recept budeme potřebovat :

  • vařený květák
  • hrubozrnná hořčice
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • lístky rukoly
  • plátky mortadely

Květák uvaříme ve slané osolené vodě. Rozebereme na růžičky, osolíme, opepříme a ochutíme pikantní hrubozrnnou hořčicí. Nasekáme několik lístků rukoly a přidáme ji do směsi. Přidáme 1 vejce, mouku a hrstičku strouhanky na zahuštění a odložíme na nějaký čas do chladna.

Ze směsi tvarujeme v dlani kulaté krokety, do kterých vpíchneme salámovou roličku s lístkem rukoly. Oválíme ve strouhance a v rozpáleném oleji opečeme ze všech stran.

Podáváme na salátu s jemným smetanovým dresinkem a pro chuť posypeme opraženými piniovými ořechy.

* Slavný italský salám Mortadela (Mortadella Bologna) se připravuje z libového hovězího masa s kostičkami slaniny a speciálním kořením. Krájí se na velmi tenké plátky. Obzvláště chutná je s přidáním pistáciových ořechů.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip