Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová filátka s omáčkou z Nivy s hruškou

Vepřová filátka s omáčkou z Nivy s hruškou

18.7.2018 - redakce Babinet.cz

Chcete se blýsknout originální večeří pro dva? Vyzkoušejte náš recept a určitě sklidíte pochvalu. Přejeme dobrou chuť!

  • 2 malé vepřové panenky
  • sůl
  • tymián
  • 20 g másla
  • 80 g Nivy
  • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 12 půlek kompotovaných hrušek
  • špetka pálivé papriky
  • petrželka

Sklenici hrušek otevřeme, postavíme do nádoby s horkou vodou a na mírném ohni zahřejeme. Z panenek nakrájíme 12 asi 1 cm silných kousků. Posypeme špetkou tymiánu a na másle je po obou stranách krátce opečeme. Opečená filátka vyjmeme z pánve, osolíme a uchováme v teple. Sýr rozdrtíme vidličkou a přidáme jej do pánve, na níž jsme opékali maso, zalijeme smetanou, podle chuti okořeníme solí, pepřem a tymiánem a za stálého míchání na malém ohni vaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a omáčka nezhoustne. Pak sejmeme z ohně, přidáme špetku pálivé papriky. Horké půlky hrušek na spodní části trochu skrojíme, aby lépe stály. Položíme je na předehřátou mísu, na každou půlku hrušky dáme vepřové filátko a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme sekanou pažitkou

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz