Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignonne)

17.6.2018 - redakce Babinet.cz

Recept na hovězí po burgundsku na červeném víně určitě stojí za vyzkoušení. Přejeme dobou chuť!

  • 750 g hovězího zadního masa
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 15 malých cibulí
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 1 bobkový list, sůl, pepř
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml červeného vína
  • sekaná petrželka
  • tymián
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velké 5-6 cm. 
Rozehřejeme tuk. Cibuli oloupeme, vložíme s masem na tuk a opečeme ze všech stran. Přidáme stroužky česneku, bobkový list, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
Poprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme červeným vínem, uvedeme do varu a vaříme asi 2 hodiny.
Podáváme posypané petrželkou. Jako příloha se hodí vařené brambory a míchaný salát.

Tip: k Hovězímu po burgunsku se výborně hodín červené burgunské víno.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip