Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pepřový steak

Pepřový steak

8.4.2018 - AndreaP.

Steak je plátek masa ukrojený přes vlákna z většího kusu masa, obvykle hovězího nebo obecně červeného. Steaky se obvykle upravují grilováním nebo pečením na pánvi. Protože se připravují rychle, s použitím suchého tepla a podávají se v celku, jsou použity vždy nejlepší části zvířete.

Na pepřový steak potřebujeme :

  • 4 roštěnky nebo řezy ze svíčkové
  • 2 lžíce hrubě drceného pepře nebo kořenící směs na steaky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • 40 g másla,
  • 2 lžíce nasekané cibule
  • 1 sklenka koňaku

 

Maso naklepeme, pepř vtlačíme z obou stran do steaků, opečeme 3 minuty z každé strany a osolíme. Ve šťávě zpěníme cibuli, přidáme opečené maso, polijeme koňakem a zapálíme. Jako příloha se hodí hranolky a hlávkový salát.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip