Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jagerské řízky

Jagerské řízky

5.10.2017 - AndreaP.

Když řekneme slovo řízek, každý si asi představí klasický smažený v trojobalu s vařenými brambory. Ale my vám dnes ukážeme, že to jde i jinak, netradičně, a o to zajímavěji.

Potřebujeme :

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 střední cibule
  • 4 nožičky párku
  • 4 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • cukr
  • 1 kg brambor
  • 1 kg červeného zelí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce octa
  • 0,1 l červeného vína
  • petrželová nať

 

Z kýty nakrájíme 8 řízků, nařízneme okraje a naklepeme je. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na 2 lžících sádla opečeme prudce z obou stran. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme rajský protlak, zalijeme polovinou vína a vodou. Do omáčky vrátíme řízky a dusíme je do měkka.

V jiném kastrolu osmažíme na 1 lžíci sádla jemně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kmín, nakrájené zelí, ocet, cukr a sůl, zalijeme zbytkem vína a rovněž dusíme do měkka.

Brambory uvaříme zvlášť. Párky opečeme na lžíci sádla.

Do středu talíře dáme dušené zelí, po stranách po dušeném řízku, mezi řízky brambory, na zelí opečený párek. Zdobíme petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip