Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kančí ragú

Kančí ragú

13.9.2017 - AndreaP.

Zvěřina je výživná, lehce stravitelná, má charakteristickou vůni a chuť. Toto maso také obsahuje minimum tuku. Zvěřina se používá k přípravě různých druhů pokrmů, které jsou výrazně dražší, než pokrmy připravené z obyčejného masa.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 600 g plece nebo masa bez kosti z divočáka
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 50 g cibule
  • 80 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 15 g rajského protlaku
  • 50 g višňového džemu
  • 1 celý pomeranč
  • 1/2 citronu
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý černý pepř
  • tymián
  • 8 kuliček jalovce
  • sůl a cukr dle chuti

 

Maso pokrájíme na malé kostičky, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli, oloupeme citron a pokrájíme žlutou dřeň. Postupně osmažíme na 1/2 tuku cibuli, zeleninu, maso, potom vsypeme koření, dřeň z citronu i nastrouhanou citronovou kůru a přimícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi 1/2 l vody a vaříme doměkka.

Z druhé 1/2 tuku a z mouky připravíme jíšku, kterou vše zahustíme poté, co z masa vybereme kuličky koření a bobkový list. Přidáme džem a pokrájený pomeranč. Během provaření - 15 minut - ještě dochutíme.

Podáváme nejlépe s vídeňskými knedklíky a červeným vínem.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip