Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Lívanečky s chutí severu

Lívanečky s chutí severu

5.4.2017 - AndreaP.

Snídaně by měla obsahovat  25 % energie z celkového denního energetického příjmu.  Snídat by se mělo do hodiny od probuzení. Pro naše tělo je nejvýhodnější po ránu konzumovat potraviny s nízkým GI (glykemický index je hodnota udávající, jak rychle se po snězení potraviny zvedne hladina cukru v krvi). Potraviny s nízkým a středním GI vedou k pocitu dlouhodobého nasycení.

Bohužel u některých z nás po ránu ve snaze doplnit tělu energii a rychle zahnat hlad vede k výběru nezdravých potravin, přejídání, hltání, jídlu ve spěchu a tím k přibývání na váze a žaludečním potížím.

A tak si dnes spolu připravíme snídani, po které nám bude dobře.

Potřebujeme :

  • 2 vejce
  • 100 g pohankové mouky
  • 75 g pšeničné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml ovesného nápoje Alpro
  • 200 g uzeného lososa
  • 6 lžic rostlinné alternativy jogurtu Alpro bílé
  • 4 lžic kaviáru
  • čerstvý kopr

 

Vejce vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a prášek do pečiva. Přilijeme ovesný nápoj Alpro a vypracujeme hladké těsto. Přidáme lžíci oleje. Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme lívanečky po obou stranách dozlatova. Lívanečky zdobíme uzeným lososem, alternativou jogurtu Alpro, kaviárem a snítkou čerstvého kopru.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz