Babinet.cz  /  Recepty  /  Diety  /  Puding z ovesných vloček s jablky

Puding z ovesných vloček s jablky

10.1.2017 - AndreaP.

Přibližně od začátku 60. let 20. století roste zájem o ovesné vločky v souvislosti s jejich pozitivním působením na lidské zdraví. Studie dokazují, že každodenní konzumace jedné misky ovesných vloček může snižovat hladinu cholesterolu v krvi, navíc snižují vysoký krevní tlak.  Z ovesných vloček se připravuje především ovesná kaše, v současnosti nejčastěji nasladko; může však být i slaná. Vločky se krátce povaří v mléce a kaše se může obohatit nakrájeným čerstvým nebo sušeným ovocem, skořicí a dosladit medem či cukrem. Vločky lze pro zpestření též opražit. V racionální výživě slouží ovesné vločky též jako základ pro výrobu karbanátků a pomazánek.

My jsi dnes z ovesných vloček připravíme puding.

Potřebujeme :

  • 20 g ovesných vloček
  • 50 g mléka
  • sůl
  • 30 g jablek
  • 20 g másla
  • 20 g práškového cukru
  • vejce
  • mletá skořice
  • vanilinový cukr
  • citrónová kůra
  • 10 g ořechů
  • 10 g strouhanky
  • máslo

 

Ovesné vločky v troubě mírně opražíme na plechu. Teplé je zalijeme osoleným mlékem a necháme nabobtnat. Máslo ušleháme se žloutkem a polovinou cukru. Přidáme vločky, nastrouhané jablko, špetku skořice, vanilku, citrónovou kůru, postrouhané ořechy, strouhanku a sníh ušlehaný s druhou polovinou cukru.

Připravenou hmotu rozdělíme do dvou vymaštěných a strouhankou vysypaných šálků. Vložíme do kastrolku, ve kterém vaří asi centimetr vody, přikryjeme a na mírném ohni vaříme zhruba 10 minut. Necháme přikryté dojít, vyklopíme na talíř, polijeme ovocnou šťávou a podáváme.

(zdroj Wikipedie * fotografie pouze ilustrační)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz