Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Fotorecept na svatomartinskou husu

Fotorecept na svatomartinskou husu

5.11.2019 - AndreaP.

Lidová pranostika praví: Na svatého Martina nejlepší je husina;

pohleď na hruď i na kosti,poznáš, jaká zima se přihostí.

Oslavy svatého Martina připadají každoročně na magické datum 11. 11. a jsou neodmyslitelně spjaty s dozlatova propečenou svatomartinskou husou. Receptů na její přípravu je nespočet, my vám přinášíme chuťově skvělý a zároveň velmi jednoduchý recept, jehož přípravu zvládne i úplný kuchařský začátečník, ale výsledek bude chutnat jak od babičky.

1)      Omytou husu osolíme ze všech stran.

2)      Okmínujeme a vložíme oloupané cibule.

3)      Přidáme na srpky nakrájená jablka.

4)      Uzavřeme párátky.

5)      Husu vložíme do pekáče a podlijeme asi  300 ml vody.

6)      Přikryjeme alobalem a pečeme nejméně 3 hodiny.

7)    Během pečení odebíráme sádlo.

8)      Po 3 hodinách obrátíme a již bez alobalu necháme zapéct kůrčičku.

9)  Podáváme se zelím a knedlíkem. A na zdraví si připijeme jak jinak než mladým svatomartinským vínem.

Na zdraví a dobrou chuť!

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz