Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Čerstvá tomatová polévka

Čerstvá tomatová polévka

22.9.2016 - AndreaP.

Sytá polévka z čerstvých rajčat, která může být ale i hlavním chodem. Tuhle vitamínovou bombu prostě musíte vyzkoušet. Krása tohoto receptu se skrývá v jednoduchosti a několika netradičních surovinách, které dají polévce tu správnou chuť.

Na přípravu polévky budete potřebovat tyto ingredience:

  • 3 hrsti žlutého hrachu
  • 1 kg rajčat
  • 1 ks větší cibule
  • česnek dle chuti
  • olivový olej
  • 0,5 l kuřecího vývaru
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 250 g bílého Selského jogurtu Hollandia

 

Postup: Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce olivového oleje a po chvilce přidáme česnek pokrájený na tenká kolečka. Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata pokrájená na malé kousky. Do směsi přidáme vývar, badyán, sůl a vaříme zhruba 30 minut. Nakonec přidáme předem uvařený hrách a vše provaříme ještě pár minut. Při servírování zjemníme každou porci lžící jogurtu. Hotovou polévku můžeme ještě lehce rozmixovat ponorným mixérem.

TIP :

Rajčata nejlépe oloupeme tak, že horní část rajčat nařízneme do kříže a zalijeme vroucí vodou. Po chvilce můžeme rajčata scedit a lehce oloupat.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip