Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Medová směs na gril

Medová směs na gril

5.9.2016 - AndreaP.

K létu patří grilování masa, ryb, drůbeže, často připravujeme také špízy.  Co je ale dobré a především chutné, prostě to nejdůležitější na celém receptu, maso naložit nejméně na 12 hodin do grilovacích směsí. Některé směsi připravujeme za studena, jiné potřebují tepelnou úpravu. A jelikož nám sice prázdniny skončily, ale léto oficiálně ještě trvá, určitě ještě nějaké to grilování stihneme. A třeba se při něm bude hodit právě tato směs připravená za studena.

Na medovou směs potřebujeme :

  • 1 šálek jahodového džemu
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1lžička soli
  • půl lžičky skořice

 

Vše řádně smícháme a prošleháme. Maso poté do této směsi naložíme a necháme odležet. A pokud by počasí přece jen nechtělo ukázat svou vlídnou tvář, maso můžeme následně upravit i v troubě na grilu, případně opéct na pánvi. Tudíž tuto směs můžeme použít kdykoliv během roku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz