Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

4.9.2016 - AndreaP.

Jak je zřejmé už z nápisu, půjde o polévku plnou úžasné zeleniny, a tudíž nesmírně zdravou. Maso opravdu v tomto případě vůbec netřeba.

Potřebujeme :

  • 250 g hlávkového zelí
  • 1 petržel
  • 1-2 mrkve
  • 1 cibuli střední
  • 1 červenou řepu
  • 1 menší celer
  • 200 ml kysané smetany
  • vodu (cca necelý litr)
  • ovesné vločky na zahuštění
  • sůl, případně pepř
  • olej

 

Mrkev, celer, petržel očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme a nakrájíme. Do hrnce dáme lžíci oleje a výše uvedenou zeleninu orestujeme, přidáme lžíci vody a pod pokličkou dusíme. Poté přidáme nastrouhané hlávkové zelí (na nudličky), zalijeme vodou, přidáme sůl, případně pepř a vaříme do změknutí veškeré zeleniny.

Mezitím si v troubě upečeme červenou řepu, kterou poté ještě horkou oloupeme, nakrájíme na nudličky a přidáme do vařící se polévky.

Zahustíme rozmixovanými vločkami, promícháme. Poté odstavíme z plotny a vlijeme kysanou smetanu. Kdo chce, může nakonec zjemnit ještě pár lžičkami oleje.

(ilustrační forografie)

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip