Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Kukuřičná tortilla

Kukuřičná tortilla

7.6.2016 - AndreaP.

Tortilla je druh tenkého chleba, placka, původem z španělské resp. arabské kuchyně jako placka z cizrny, která byla jako název přes španělské dobyvatele přenesena do Nového světa. Může být nejčastěji z pšeničné nebo kukuřičné mouky.

V mexické kuchyni se peče tortilla  z převážně kukuřičné mouky a zpravidla slouží po zavinutí jako základ anebo příloha k mixu různých dalších ingrediencí. V Mexiku se jedná o často používaný kulinářský prvek, něco jako chléb v Evropě anebo rýže v Asii. Může se jednat o skromnou večeři nebo o bohatou hostinu – vše záleží pouze na kvalitě a pestrosti náplně.

Na přípravu cca 12 tortill budeme potřebovat :

  • 2 hrnky kukuřičné mouky
  • 1 hrnek vody
  • sůl

 

Mouku smícháme s vlažnou vodou a solí a hněteme, až těsto dobře drží pohromadě. Z těsta vytvarujeme cca 12 stejně velkých kuliček, každou z nich dáme na alobal, další vrstvou alobalu je přikryjeme a těžkou pánví nebo hrncem s rovným dnem lisujeme tortily (správná tortila by měla mít 12-20 cm v průměru a 1,5-3 mm silná). Opékáme po obou stranách na suché rozpálené plotýnce nebo pánvi. Podáváme horké s náplní dle vlastní chuti.

(zdroj Wikipedie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz