Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Snídaňové recepty z čerstvého sýra Svěží

Snídaňové recepty z čerstvého sýra Svěží

10.5.2016 - redakce Babinet.cz

Ze všech stran neustále slyšíme informace o tom, že máme jíst 5 x denně, nemáme zapomínat snídat ani svačit a naše strava musí být dostatečně pestrá. Tyto rady zní velmi jednoduše a jasně, ale realita je většinou bohužel úplně jiná. V praxi nám totiž ke splnění těchto zásad chybí nejen čas na přípravu ale i nápady na vhodné pokrmy. Tyto problémy nyní snadno vyřešíte s novým čerstvým sýrem Président Svěží.

Čerstvý sýr s banánem, hroznovým vínem a krůtí šunkou

  • 1 balení President Svěží přírodní (125 g)
  • ½ banánu
  • 30 g kuliček hroznového vína – nejlépe bez zrníček
  • 20 g plátků krůtí šunky
  • ½ citrónu

Šunku nakrájíme na kostičky. Kuličky vína opláchneme, nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, překrojíme je nejprve na polovinu. Banán oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do misky k vínu a promícháme s několika kapkami citrónové šťávy. Přidáme čerstvý sýr Président Svěží, šunku a vše promícháme. Podle chuti přisolíme a natíráme na plátky čerstvého pečiva.

Doba přípravy: cca 20 minut

Čerstvý sýr s ředkvičkami a řeřichou

  • 1 balení President Svěží přírodní (125 g)
  • 4 ředkvičky
  • 2 lžíce řeřichy – pokud někomu připadá příliš aromatická, může ji nahradit pažitkou
  • Sůl

Ředkvičky nakrájíme na plátky, potom na proužky a nakonec na kostičky. Dáme je do čisté utěrky a lehce vysušíme, aby nepouštěly příliš vody. Potom je nasypeme do misky, přidáme výhonky řeřichy, čerstvý sýr Président  Svěží a promícháme. Podle chuti přisolíme a natřeme na plátky čerstvého pečiva.

Doba přípravy: cca 15 minut

Čerstvý sýr se žampiony a špenátem

  • 1 balení President Svěží bylinkový (125 g)
  • 50 g tmavých žampiónů
  • 40 g listů čerstvého špenátu
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

Žampióny opláchneme a nakrájíme na jemné plátky. Špenát důkladně propláchneme a nahrubo pokrájíme. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a utřeme s ½ lžičky soli. V pánvi nahřejeme olej, přidáme žampióny a mícháme, dokud nezměknou. Potom přidáme cibulku, česnek a mícháme dál asi 1 minutu. Nakonec přidáme špenát a mícháme, až se vypaří téměř všechna šťáva. Směs nasypeme do misky a po vychladnutí do ní vmícháme čerstvý sýr Président Svěží bylinkový a podle potřeby přisolíme. Podávejte na opečené bagetce.

Doba přípravy: cca 30 minut

Čerstvý sýr s květákovou rýží a lněným semínkem

  • 1 balení President Svěží bylinkový (125 g)
  • 100 g růžiček květáku (růžičky cca o délce 3 - 4 cm)
  • 2 lžíce lněných semínek
  • ½ citrónu
  • Sůl

Květák dáme do sekacího strojku a nasekáme na drť přibližně velikosti zrnek rýže. Květákovou rýži nasypeme do misky, přidáme lněná semínka, 2 lžíce citrónové šťávy, půl lžičky nastrouhané citrónové kůry a sůl. Vše promícháme a necháme 15 minut marinovat. Nakonec vmícháme čerstvý sýr Président Svěží bylinkový a podle potřeby přisolíme. Podáváme na opečených toastech.

Doba přípravy: cca 30 minut

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz