Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Kachna po francouzsku na červeném víně

Kachna po francouzsku na červeném víně

9.5.2016 - AndreaP.

Netradiční pokrm pro gurmány, tak přesně takto by se dal charakterizovat dnešní recept. Finančně i přípravou trošku náročnější, ale výsledek za to rozhodně stojí.

Budeme na něj potřebovat :

  • 1 kachna i s játry
  • 250 g bůčku
  • 1 l červeného vína
  • 150 g žampiónů
  • 16 malých cibulek
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • špetka tymiánu
  • bobkový list
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 150 g másla
  • sklenka vodky
  • lžička hladké mouky
  • trocha cukru
  • ocet
  • citrón
  • pepř
  • sůl

 

Kachnu naporcujeme na menší kousky.

Bůček pokrájíme na kostky, které necháme přejít varem v osolené vodě a pak z nich v hrnci na mírném ohni vyškvaříme tuk.

Vyjmeme je a na tuku krátce opečeme kousky kachny. Kousky kachny pak zalijeme vínem tak, aby byly potopeny. Osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekanou cibuli, česnek, špetku tymiánu a bobkový list. Pod pokličkou na mírném ohni vaříme asi 1,5 hodiny.

Pak přidáme vyškvařený bůček a dusíme dalších 30 minut.

Mezitím spaříme oloupané malé cibulky ve vařící vodě a pak je osmažíme na másle, do kterého přidáme kapku octa a lžičku cukru.

Do vody s citrónovou šťávou namočíme na chvilku žampiony.

Když je kachna hotová, zahustíme šťávu jíškou z másla a mouky, povaříme a pak přidáme cibulky a žampiony. Nakonec do omáčky vmícháme kachní játra rozmělněná s vodkou a už nevaříme. Podáváme s plátky opečené bílé veky.

 

(reedice * ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz