Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

Česneková pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

24.3.2016 - redakce Babinet.cz

Věříte, že co je zdravé, nemůže být dobré? Spojením kvalitních rostlinných olejů a másla vznikl výrobek, který přináší zdraví a skvělou chuť v jednom. Nevěříte, že Flora s máslem opravdu chutná skvěle? Vyzkoušejte ji nejen namazanou na čerstvém pečivu, ale také při přípravě pomazánek.

cca 300 g / počet porcí: 6

Ingredience

  • 160 g Flora s máslem

  • 12–15 větších stroužků česneku

  • 5 snítek čerstvého tymiánu + na ozdobu

  • 50 g strouhaného parmezánu

  • citronová šťáva (dle chuti)

  • čerstvě mletý pepř (dle chuti)

  • sůl (dle chuti)

  • ½ lžíce olivového oleje

  • alobal

Postup

Troubu předehřejeme na 175 °C. Neoloupané stroužky česneku vložíme do zapékací mísy, zakápneme olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Obsah mísy protřepeme, aby se stroužky česneku obalily olejem a kořením, a pečlivě ji přikryjeme alobalem. V rozpálené troubě pečeme asi 45 minut, česnek by po této době měl být zcela měkký. Necháme jej vychladnout, odstraníme slupky a jemně rozmačkáme vidličkou. Ve food procesoru zpracujeme Flora s máslem, parmezán a lístky tymiánu. Nakonec už jen vmícháme připravený česnek (snažíme se, aby v pomazánce zůstaly viditelné kousky). Na závěr už jen dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a případně pár kapkami citronové šťávy. Pomazánku podáváme s čerstvým rustikálním pečivem a dle chuti dozdobíme bylinkami.

Tip: Pomazánka také skvěle dochutí grilované maso či pečenou zeleninu a brambory.


 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz