Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Vejce plněná na francouzský způsob ...

Vejce plněná na francouzský způsob ...

28.2.2016 - AndreaP.

Tato vejce se zcela jistě budou vyjímat jak na slavnostním stole, kdy se jedná o zajímavý předkrm či chuťovku, tak třeba můžeme rodinu potěšit netradiční večeří. A jelikož se blíží Velikonoce, které jsou spojeny s větším množstvím vajec, není receptů na jejich následné zpracování nikdy dost.

Potřebujeme :

  • 8 velkých vajec
  • 1/3 šálku jemně nasekané šunky
  • 1 lžička jemně nasekané jarní cibulky
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • 1 lžička jogurtové majonézy
  • 2 lžičky hořčice (nejlépe dijonské)
  • 1/4 lžičky sekaného čerstvého tymiánu
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 plátek bílého toastového chleba (může být i tmavý)
  • olej ve spreji - není nutné
  • snítky tymiánu na ozdobu

 

Vejce dejte vařit do vody, přiveďte k varu, odstavte z ohně a nechte přikryté 12 minut odstát. Potom vychlaďte proudem studené vody. Vejce oloupejte a podélně rozkrojte napůl.

Žloutky vyjměte - budete potřebovat jen 4 vařené žloutky, zbytek použijte na přípravu jiného jídla, třeba jimi můžete poklás opečený toastový chléb, doplnit jarní cibulkou a strouhaným tvrdým sýrem.

Čtyři žloutky dejte do mísy, přidejte jemně sekanou šunku, cibuli, petržel, majonézu, hořčici, tymián, sůl a pepř. Dobře promíchejte.

Toastový chleba prsty rozdrťte, můžete použít i ruční mixér.

Každou půlku vejce naplňte jednou lžičkou připravené vaječné směsi a posypte 1 lžící vytvořené strouhanky. Nakonec zastříkněte trochou oleje ve spreji - není nutné.

Naplněná vejce dejte na plech vyložený pečícím papírem a grilujte v troubě 1 až 3 minuty dozlatova. Před podáváním posypte čerstvým tymiánem.

(upravená reedice)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz