Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Rajčatová polévka s bylinkovými nočky

Rajčatová polévka s bylinkovými nočky

11.2.2016 - AndreaP.

Rajčatová polévka je oblíbená po celé Itálii a připravuje se v mnoha obměnách. Často se do ní přímo při vaření přidává pár plátků bílého italského pečiva, díky čemuž vznikne hutná a vydatná polévka zvaná "pappa". V našem receptu jsme polévku odlehčili nadýchanými noky s vůní bylinek.

Ingredience:

  • 1 loupaná krájená rajčata Otma Gurmán
  • 200 ml rajčatového pyré
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • snítka čerstvé bazalky
  • špetka hnědého cukru
  • 4 plátky bílého toustového chleba
  • 2 lžíce jemné krupice
  • 3 lžíce mléka
  • 1 vejce
  • 3 lžíce směsi čerstvých bylinek - petrželka, kerblík, bazalka, oregáno a další


Postup:

Na rozpáleném olivovém oleji zpěňte cibuli a česnek. Přidejte krájená rajčata Otma, pyré, hnědý cukr a zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete a vařte asi čtvrt hodiny.

Toustový chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte mlékem. Přidejte vajíčko, krupici, nasekané bylinky, osolte, opepřete a rukou propracujte na lepivé těsto.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pomocí dvou polévkových lžic odkrajujte oválné
nočky a rovnou je vkládejte do vařící vody. Nechte 3 minuty přejít varem a poté je vyjměte
děrovanou naběračkou.

Polévku nalijte naběračkou do talířů, na každou porci dejte tři noky a ozdobte sekanou
bazalkou.

TIP

  • Pokud máte rádi hladký krém, můžete polévku rozmixovat nebo propasírovat.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip