Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Celozrnné lívance s kefírem

Celozrnné lívance s kefírem

31.1.2016 - AndreaP.

Zdravé lívance hned ve dvou verzích, a sice naslano či nasladko, to je recept, který nikdy nezklame. Tady je a určitě doporučuji vyzkoušet.

Suroviny:

  • 1 hrnek ovesných vloček (pšeničné, špaldové apod.)
  • 3/4 hrnku celozrnné mouky
  • 3/4 hrnku pohankové mouky
  • 500 ml Kefírového mléko nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí.
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce rostlinného oleje

 

Pokud chceme verzi na sladko, přidáme med a poté potřeme marmeládou.

Pokud chceme slanou verzi, přidáme pórek, jarní cibulku, česnek, sýr, pepř mletý, chilli, sůl.

 

Postup:

Do větší mísy si nejprve nasypeme zvolené vločky a zalijeme je Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Necháme půl hodiny stát, aby vločky nabobtnaly.

Poté přisypeme celozrnnou mouku, přidáme vejce a zamícháme. Dále přidáme pohankovou mouku (grahamovou, špaldovou), prášek do pečiva, med a olej. Vše řádně promícháme a necháme opět stát asi čtvrt hodiny.

Z tohoto těsta smažíme lívance a zdobíme dle chuti medem, pudinkem a dozdobíme ovocem.

Pokud chceme slanou verzi, vynecháme med a do těsta přidáme nakrájený pórek, cibulku, česnek, sýr. Dochutíme pepřem, solí a případně špetkou chilli.

Náš tip : Slanou verzi můžeme použít také jako přílohu ke Grilovaným kuřecím paličkám v jogurtu.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz