Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  Zelená rajská jablka

Zelená rajská jablka

21.10.2015 - AndreaP.

Letošní léto bylo poněkud netradiční, extrémní sucho a horko úrodě jako takové moc nepřálo. Doplatila na to i rajská jablka. Nevím jak u vás, ale my na zahradě prostě měli velké množství rajčat, která už bohužel nestačila dozrát. Zahrádky se pomalu připravují na zimu, tudíž je jasné, že rajčata musela pryč. A teď otázka, co s nimi? Říká se, že utržené i s větvičkou pomalu postupně dozrávají. Což je sice pravda, ale jsou i jiné možnosti. Co  je zkusit třeba naložit. Recept pochází už z dob našich babiček.

Potřebujeme :

  • zelená rajčata
  • malé cibulky
  • bílý pepř
  • zelená paprika
  • kopr
  • křen
  • hořčicné semínko
  • ocet
  • sůl
  • olej

 

Jak na to?

Malá zelená rajčata vkládáme do široké láhve. Prokládáme je celými rovněž malými cibulkami, bílým pepřem, na nudličky krájenou zelenou paprikou, krájeným koprem, plátky křenu a zasypeme hořčičným semínkem. Tímto způsobem naplníme láhev.

Rajčata poté zalijeme svařeným vychladlým octem, který jsme povařili s trochou soli. Za týden tento ocet slijeme, znovu povaříme, ale trošku nového octa k tomuto přidáme, neb se vyvařuje. Pěnu sbíráme. Nalijeme opět na rajčata a povrchu zalijeme na 1 cm vysoko olejem.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz