Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Žampiónové ragú se sýrem

Žampiónové ragú se sýrem

15.9.2015 - AndreaP.

Jednoduchý pokrm, který provoní byt a následně pohladí chuťové pohárky. Jednoduchá příprava, skvělý výsledek.

Potřebujeme :

  • 500 g malých žampionů
  • 4 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/8 l suchého bílého vína
  • 1/8 l smetany
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 60 g ementálu
  • špetka masoxu
  • pepř

 

Houby očistěte, opláchněte, osušte v plátýnku rozkrojte na polovinu.

Velkou pánev zahřejte při středné teplotě. Máslo rozpusťte, houby 2 minuty za stálého míchání restujte, až začnou vonět. Osolte a dejte na síto.

Máslo, na němž jste připravovali houby, zaprašte moukou. Přilejte bílé víno a smetanu, smíchejte se špetkou masoxu a odkapanou šťávou z hub. Citronovou šťávu, houby a petrželku přidejte, ragú osolte a opepřete.

Před podáváním zapečte se sýrem, který nechte roztéct, ale ne zhnědnout (200 stupňů C).

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip